Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

3+1 ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΑΜΟΥ

Το 2016 είναι λοιπόν ήδη εδώ και πολλά ζευγάρια ετοιμάζονται
να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας κι αυτή τη χρονιά.
Μαζί με τις ετοιμασίες ξεκινά και η αναζήτηση της χρωματικής παλέτας
του γάμου ή του θέματος αυτού και συχνά ακολουθεί αδιέξοδο.
Όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν τον γάμο τους να αντιπροσωπεύει στοιχεία
των χαρακτήρων τους, αγαπημένα χρώματα και προσωπικές πινελιές αντί ν'ακολουθήσουν
την απόχρωση του νυφικού ή ενός προτεινόμενου στολισμού. Χωρίς αμφιβολία είναι
οι γάμοι που μένουν αξέχαστοι στους καλεσμένους και στα ζευγάρια,
καθώς είναι πραγματικά μοναδικοί.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε τέσσερα λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα θέματα γάμων.

PANTONE 2016 | ROSE QUARTZ & SERENITY


Για πρώτη φορά η Pantone ανακοινώνει δύο χρώματα για το 2016, το ροζ του χαλαζία και το γαλάζιο του ουρανού που μαζί ενώνονται σ'ένα ζεστό λιλά. Ζεστά παστέλ ενώνονται και ταιριάζουν σε απόλυτη αρμονία για ζευγάρια που ψάχνουν κάτι ρομαντικό και μοντέρνο.


Ο ροζ χαλαζίας αποκαλείται και ο λίθος της αγάπης και μπορεί να είναι όχι μόνο πρωτότυπη θέση για τις βέρες αλλά και λαμπάδες και στοιχεία στολισμού που μελλοντικά θα στολίζουν το σπίτι.
Οι επιλογές λουλουδιών είναι απίστευτα πολλές με ρομαντικά ανθισμένα τριαντάφυλλα στην απόχρωση του απαλού ροζ αλλά και ορτανσίες σε ανοιχτό γαλάζιο, ανάλογα με την εποχή του γάμου. Απαλές σατέν κορδέλες που ταιριάζουν με τις κλασσικές ανάλαφρες τούλινες μπομπονιέρες αλλά και διακοσμούν τις καρέκλες της δεξίωσης. Γιατί όχι και η επιλογή ενός blush νυφικού σε όσες θέλουν να ξεφύγουν από το απόλυτο λευκό;



THE GREAT GATSBY | Η ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ


Το ομώνυμο βιβλίο του  F. Scott Fitzgerald αλλά και η ταινία του 2013 με τον Leonardo DiCaprio που αγαπήθηκε από πολλούς ταιριάζει σε λαμπερά ζευγάρια που τολμούν κάτι διαφορετικό. Σε περίπτωση που για την δεξίωση του γάμου έχει επιλεχθεί ξενοδοχείο, το χρυσό συνδυάζεται απόλυτα με το περιβάλλον και το θέμα. Laser cut προσκλητήρια, γεωμετρική γραμματοσειρά αλλά και χρυσοτυπίες είναι must. Η παρουσία του μαύρου για όσους δεν θέλουν κάτι τολμηρό αρκεί στο γαμπριάτικο κοστούμι και σε μικρές λεπτομέρειες όπως το μενού. Παιώνιες, κρεμ τριαντάφυλλα και ανεμώνες μαζί με φτερά και πέρλες στολίζουν όσο την ανθοδέσμη τόσο και γυάλες. Απαραίτητη η παρουσία των κεριών. Και για όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό για τη μπομπονιέρα, μικρά μπουκαλάκια σαμπάνιας, αφρώδη οίνου ή κρασιού.

BOOKS | ΓΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΥΣ



Τα βιβλία είναι ένα θέμα που εύκολα προσαρμόζεται ανάλογα τα χρώματα της επιλογής του ζευγαριού όλη τη χρονιά. Προσκλητήρια σε χαρτί παπύρου, μικρά βιβλιαράκια, αποφθέγματα από το αγαπημένο σας βιβλίο, χάρτινες ανθοδέσμες από σελίδες παλιών βιβλίων για εναλλακτικές νύφες, φανάρια, εναλλακτικοί αριθμοί τραπεζιών δεξίωση...οι επιλογές είναι αμέτρητες! Εμπνευσμένοι από την Jane Austen και τον Shakespeare ονειρευτήκαμε στεφανάκια για τα μαλλιά για τα παρανυφάκια σε αποχρώσεις του ιβουάρ του πράσινου και του κόκκινου.


MY OTTER HALF | ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μπορεί να μην πρόκειται για κυρίως θέμα όμως για μια πολύ τρυφερή λεπτομέρεια. Ένα ζευγάρι ενυδρίδων που κρατιούνται χέρι χέρι όταν επιπλέουν στο θαλάσσιο νερό για να μην απομακρυνθούν και χαθούν η μία από την άλλη καθώς κοιμούνται. Ένα μικρό σχέδιο στο προσκλητήριο ή την ευχαριστήρια κάρτα ακόμη και το topper της γαμήλιας τούρτας για φυσιολάτρες και ρομαντικούς.
Κορμοί δέντρων και σημύδας για τις λαμπάδες και τον στολισμό, φυλλώματα, moss, αρωματικά φυτά και λινάτσα ταιριάζουν με γήινες αποχρώσεις και το γαλαζοπράσινο teal για λεπτομέρειες στην μπομπονιέρα ή τα νυφικά παπούτσια.

Η ώρα η καλή!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© Mary's lab
Maira Gall