Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Step by step,budget βάπτιση

Την Κυριακή αυτή λοιπόν όπως είχα αναφέρει βαπτίστηκε το πρώτο κοριτσάκι
για φέτος,ανοιξιάτικο και ζουζουνιάρικο,μιας και το θέμα ήταν η πασχαλίτσα!
Με την μαμά Κατερίνα την ετοιμάζουμε εξ αποστάσεως με μεγάλη αγωνία και χαρά!
Ήταν όμως παράλληλα και μια budget friendly βάπτιση,μιας και αρκετά απλά αλλά
με μικρές πινελιές που ξεχωρίζουν,μπορούμε να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα,
στην συγκεκριμένη περίπτωση για 70-80 καλεσμένους.
Προσκλητήριο

Step 1:Επιλογή θέματος
Μπορεί να είναι κάτι που έχετε σκεφτεί πριν ακόμη γεννηθεί,κάτι που σας άρεσε στην πορεία ή
ταίριαξε με το όνομα του/της.Ένα θέμα είναι το στήριγμα σας για να μην ξεφύγετε στην πορεία σε κάτι που θα σας αρέσει ή να μπερδευτείτε μ'ένα άλλο.Εάν ψάχνετε κάτι αλλά δεν ξέρετε τι,
αφήστε να σας προτείνουν.Εάν δεν επιθυμείτε κάποιο θέμα,διαλέξετε τα βασικά σας χρώματα που θα θέλατε να κυριαρχούν,και κρατήστε σαν θέμα το όνομα του/της!

Βάπτιση με θέμα πασχαλίτσα
Step 2:Ορισμός budget/ατόμων/επιλογών
Εάν ορίσετε ένα συγκεκριμένο budget εξ αρχής,για το σύνολο της βάπτισης ή για μεμονωμένα πράγματα όπως οι μπομπονιέρες/το γλυκό κοκ. θα αποφύγετε τις εκπλήξεις αλλά και την πιθανότητα να ξεφύγετε στην πορεία.Θα δείτε πως εφόσον έχετε επιλέξει το θέμα σας και τα χρώματα,θα σας είναι πιο εύκολο να αποκλείσετε ακριβά διακοσμητικά ή ακριβή μπομπονιέρα ή γλυκό,και παράλληλα να βρείτε εναλλακτικές επιλογές.Εδώ θα επιλέξετε και τι θα θέλετε να υπάρχει κυρίως στην εκκλησία ή και στο τραπέζι μετά το μυστήριο.Το βασικό πλάνο συνήθως περιλαμβάνει μπομπονιέρα(μία ή μεγάλων και παιδική.) και κέρασμα.Όλα τ'άλλα είναι έξτρα,και αφορά καθαρά επιλογή σας.

Μπομπονιέρες πουά πουγκιά,με 5 κουφέτα Χατζηγιαννάκη crispy και καρτελάκι πασχαλίτσα με όνομα και ημερομηνία
Step 3:Επιλογή μπομπονιέρας
Υπάρχουν πολλές επιλογές εδώ φυσικά.Μια διαφορετική εναλλακτική μιας κλασσικής μπομπονιέρας είτε είναι τούλινη,είτε με κάποιο ύφασμα,είτε κουτάκι,είτε πουγκί είναι ένα προσωποιημένο καρτελάκι ή αυτοκόλλητο,έτσι δεν ψάχνετε διακοσμητικό στο θέμα σας,και έχετε περιθώριο να προσθέσετε περισσότερα κουφέτα ή και να αλλάξετε την ίδια την μπομπονιέρα.

Μπισκότο βανίλια με ζαχαρόπαστα και ζωγραφιστές πασχαλίτσες πάνω σε γρασίδι και σοκολατάκια

Step 4:Παιδική μπομπονιέρα ή παιδικό κέρασμα
Εάν επιλέξετε να έχετε μία μπομπονιέρα ή τα παιδάκια σας είναι πολύ λίγα,τότε μπορείτε να κάνετε ένα ακόμη κέρασμα στην ποσότητα που θέλετε,στο ίδιο στυλ ή κάποια εναλλακτική.Όπως καραμελίτσες σε χωνάκια,σοκολατάκια στο θέμα σας ή τα χρώματα σας.

Mini cupcakes πασχαλίτσες βανίλια,με καρδιά lemon curd και κρέμα βανίλια

Mini cupcakes πασχαλίτσες σοκολάτα,με καρδιά merenda και κρέμα μάυρης/γάλακτος σοκολάτας

Step 5:Κέρασμα
Κυρίως εξαρτάται από το αν θέλετε ο κόσμος να κάτσει στην εκκλησία ή να πάρει το γλυκό και να φύγει.Εάν επιλέξετε cupcakes,μια οικονομικότερη λύση είναι να αλλάξετε μέγεθος σε minis.Διακοσμούνται ακριβώς το ίδιο,και το μόνο που αλλάζει,είναι η τιμή σε σχέση με το μέγεθος τους.Είναι εξίσου αγαπητά,και σε καμία περίπτωση δεν χτυπάνε ''άσχημα'' στο μάτι.Στην ίδια περίπου τιμή αλλά σε διαφορετικό μέγεθος θα μπορούσατε να διαλέξετε μπισκότα,διακοσμημένα με τον ίδιο τρόπο φυσικά.

Κασπώ με αρωματική θρούμπι ρίγανη και πασχαλίτσεςΤο αγαπημένο μας banner,εδώ με θέμα πασχαλίτσα φυσικά!

Στολισμός τραπεζιού
Step 6:Στολισμός
Budget friendly βάπτιση βεβαίως δεν σημαίνει και γυμνό σκηνικό.
Κασπώ με αρωματικά φυτά που θα μείνουν ενθύμιο σε παππούδες/νονά και για εσάς φυσικά,αλλά
και με εποχιακά μπουκέτα λουλουδιών,χαρίζουν μια όμορφη πινελιά τον χώρο.Ένας βασικός στολισμός δεν πρέπει να είναι ακριβός,για να φαίνεται πλούσιο το αποτέλεσμα.Υφάσματα και γάζες στα χρώματα του θέματος σας θα ομορφύνουν και θα ολοκληρώσουν το σκηνικό.Μ'ένα banner με το όνομα του παιδιού στο ίδιο θέμα/χρώματα ο στολισμός θα μείνει αξέχαστος στους καλεσμένους και εσείς θα κρατήσετε ένα ακόμη ενθύμιο.
Tip:Μία έρευνα στο σπίτι θα σας δώσει πολλές ιδέες και δυνατότητες στολισμού.Γυάλες/κουβαδάκια/βάζα/πιατέλες και stands,σας δίνουν την δυνατότητα να παρουσιάσετε τα γλυκά και ό,τι άλλο σε διάφορα επίπεδα.

Σπιτική λεμονάδα

Step 7:Extras
Και σε αυτό το σημείο,αν σας επιτρέπει το budget σας,διαλέγετε τι έξτρα θα μπορούσατε να προτείνετε στους καλεσμένους σας.Μία κάβα είναι αγαπητή επιλογή.Αν είναι καλοκαίρι και θέλετε να δροσίσετε τους καλεσμένους σας,η σπιτική λεμονάδα,pink ή απλή,η βυσσινάδα,η πορτοκαλάδα,θα είναι σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη.Φυσικά πιο οικονομική επιλογή είναι ένα ωραία αρωματισμένο νερό.Φυσικά θα μπορείτε να προσφέρετε σπιτικό λικέρ,σανγκρία,εμφιαλωμένο νερό με ετικέτες ή μικρά αναψυκτικά.Εσείς επιλέγετε αυτό που σας αρέσει :)
Σίγουρα ό,τι και αν είναι αυτό,θα συμπληρώσει τον μπουφέ σας!

© Mary's lab
Maira Gall